Φ. Γεννηματά: Η Κεντροαριστερά επιστρέφει – Ώρα για ενότητα

Για κυβέρνηση μετέωρη κοινωνικά και απομονωμένη πολιτικά, έκανε απόψε λόγο από το Ηράκλειο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πραγματοποίησε αρκετές αναφορές στην κεντροαριστερά, την οποία χαρακτήρισε «ισχυρό», πόλο τονίζοντας πως «είναι η ώρα της ενότητας της κεντροαριστεράς. Επιστρέψαμε και δυναμώνουμε καθημερινά».

Ξεκινώντας την τριήμερη περιοδεία της στην Κρήτη, κατά την ομιλία της στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς», η κ.Γεννηματά άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας μεταξύ άλλων, πως «ο λαός μας βιώνει με το χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης για τον τόπο διακυβέρνησής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Σύμφωνα με την εκτίμησή της, «τα έδωσαν όλα και αυτή τη φορά. ‘Αλλη μία συνθηκολόγηση ηττημένου. Η κυβέρνηση συμφώνησε νέα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ».

Η ίδια ξεκαθάρισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη«δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. Όπως και αν βαφτίσουν τα μέτρα που θα φέρουν, στην ουσία θα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο».

Η κ. Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και κατά της ΝΔλέγοντας μεταξύ άλλων πως «η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της δεξιάς, ούτε έχει αποτέλεσμα «μέτωπο» με την Νέα Δημοκρατία.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στο σχέδιο για «πραγματικές αλλαγές στην οικονομία, το κράτος και τη φορολογία «που έχουμε ονομάσει «Σχέδιο Ελλάδα». Πρόκειται για έναν οριζόντιο στρατηγικό σχεδιασμό, «που προβλέπει πιλοτικά αναπτυξιακά projects σε όλη την περιφέρεια, με έμφαση στα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής».

«Στο συνέδριό μας θα αποφασίσουμε την οργανωτική λειτουργία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης», είπε η Φ. Γεννηματά. Σε ότι αφορά την εκλογή ηγεσίας από τη βάση, συμπλήρωσε λέγοντας πως «αποτελεί δική μου πρόταση και δέσμευση και αναφέρεται στη συγκρότηση του ενιαίου φορέα. Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους και στην ώρα τους».

Αύριο η κ. Γεννηματά θα μεταβεί στο Ρέθυμνο, όπου θα επισκεφθεί τα ερευνητικά εργαστήρια του ΤΕΙ Κρήτηςκαι το Μουσείο Εκπαίδευσης Πανεπιστήμιου Κρήτης, ενώ στις 8 το βράδυ θα παραστεί στα εγκαίνια των γραφείων της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ρεθύμνου. Την Κυριακή, η κ.Γεννηματά θα επισκεφθεί τα Χανιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements