Στ. Θεοδωράκης: Αν δεν μπορούν να κλείσουν την αξιολόγηση, να παραδώσουν την εντολή

«Αν η κυβέρνηση δειλιάζει ή δεν θέλει να κλείσει την αξιολόγηση ή θεωρεί ότι μπορεί να πορεύεται έτσι, τότε θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να παραδώσει την εντολή γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλη παράταση» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον Real FM.

«Ελπίζω να μη σκέφτονται ένα νέο 2015 όταν παραλίγο να βρεθούμε εκτός Ευρώπης, γιατί, όπως λένε, η στάμνα πάει πολλές φορές για νερό αλλά μια φορά σπάει» σημείωσε χαρακτηριστικά και επέστησε την προσοχή της κυβέρνησης λέγοντας ότι είμαστε σε επικίνδυνο σημείο καθώς έχει χαθεί η υπομονή και οι απαιτήσεις των Γερμανών και του ΔΝΤ αυξάνονται. Όπως είπε, όσο «τραβούν» οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τη διαπραγμάτευση, αυτό θα είναι εις βάρος της χώρας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με σκληρή γλώσσα για φιλοκυβερνητικά, όπως είπε, δημοσιεύματα αλλά και στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σχετικά με υπονοούμενα για το ποιοι είναι οι «εκπρόσωποι του ΔΝΤ στην Ελλάδα». «Αυτοί που μιλούν με το ΔΝΤ και που φέρνουν τα μέτρα είναι οι υπουργοί του κ. Τσίπρα» ανέφερε, σημειώνοντας πως «η παρέα που αποφασίζει περιλαμβάνει ΔΝΤ, ευρωπαϊκούς θεσμούς και τον κ. Τσίπρα σε διάφορες εκδοχές».

Παράλληλα χαρακτήρισε τις τακτικές αυτές «φτηνούς αντιπερισπασμούς από ανθρώπους που τους ενδιαφέρει να κυβερνούν αδιαφορώντας για το μέλλον των πολλών, κοιτάζοντας κυρίως το μέλλον των δικών τους παιδιών όπως καθημερινά διαπιστώνουμε με τις διάφορες μικρές και μεγάλες τακτοποιήσεις ημετέρων».

Σχολιάζοντας όσους υποστηρίζουν ότι οι δανειστές θέλουν να οδηγήσουν στην έξοδο τον κ. Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας καθυστερεί μεν αλλά στο τέλος κάνει όλα όσα του ζητούν οι δανειστές μας, με σχετικά μικρό κόστος κοινωνικό, ως προς τις διαδηλώσεις, καθώς ελέγχει τα πράγματα και έτσι δεν υπάρχει πολλή φασαρία».

Αναφερόμενος στην ανεργία στη χώρα μας ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε μετά από οκτώ χρόνια να είμαστε πρωταθλητές της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι οι πιο «κοντινοί» ένοχοι για αυτό το αρνητικό ρεκόρ είναι αυτοί που τορπιλίζουν κάθε επένδυση στη χώρα.

Ερωτώμενος αν συμφωνεί με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για πρόωρες εκλογές επισήμανε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει διαφορετική ανάγνωση στο συγκεκριμένο ζήτημα και σημείωσε ότι η χώρα έχει πρωτίστως ανάγκη να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και όχι να κάνει για ακόμη μια φορά εκλογές.

Σχετικά με το αν το Ποτάμι θα ήταν πρόθυμο να στηρίξει μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει επαφή με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της χώρας στην παρούσα φάση, επισημαίνοντας όμως πως δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι μια κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

«Δεν πιστεύω πως αν επιστρέψουμε στο παρελθόν και σε κάποια κυβέρνηση με τους προηγούμενους υπουργούς θα δούμε φως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την πορεία των συζητήσεων με την «Ώρα Αποφάσεων» ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε το κάλεσμα του Κινήματος προς όλους τους εκσυγχρονιστές να ενωθούν, ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κίνημα. «Υπάρχει ένα κίνημα που εκφράζει τον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση – κάποιοι το λένε και ειρωνικά εναντίον μας – και νομίζω ότι μπορούμε όλοι, νέοι και παλιοί εκσυγχρονιστές να δώσουμε μια μάχη για την καλύτερη Ελλάδα, για μια διαφορετική πατρίδα» τόνισε. naftemporiki.gr

Advertisements