Θ. Θεοχαρόπουλος: Δεινή η διαπραγματευτική θέση της χώρας όσο καθυστερεί η αξιολόγηση

Επικριτικός απέναντι στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης ήταν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος, προειδοποιώντας ότι όσο το κλείσιμο της αξιολόγησης πηγαίνει προς τα πίσω τόσο η Ελλάδα θα βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς φθάνει η στιγμή που στερεύουν τα ταμεία, «με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να δέχεται τα πάντα».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Αξία» ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστήριξε πως για να μπορέσει η χώρα να βγεί από την κρίση επιβάλλεται να υπάρξει μία πρόταση διακυβέρνησης με εθνική συνεννόηση.

«Δεν θα είχαμε φτάσει στα σημερινά αδιέξοδα αν είχε γίνει δεκτή η πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., για εθνική συνεννόηση και κυβέρνηση ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα στηρίζεται και από τα δύο πρώτα κόμματα, με πρόσωπα κοινής αποδοχής», είπε.

Για το ενδεχόμενο εκλογών τόνισε ότι «θα είναι αποτέλεσμα της αυξανόμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός δεν λύνουν από μόνες τους τα προβλήματα, αν ήταν έτσι θα είχαν λυθεί με 4 εκλογικές αναμετρήσεις τα τελευταία 5 χρόνια, το φύγε εσύ έλα εσύ δεν αποτελεί λύση στα αδιέξοδα του σήμερα, λύση είναι η εθνική συνεννόηση σε ένα προοδευτικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα».

Υπογράμμισε ότι στόχος των προοδευτικών δυνάμεων δεν μπορεί παρά να είναι ένας ισχυρός προοδευτικός φορέας, καταλύτης προοδευτικών αλλαγών και ανατροπών, πρωταγωνιστής των εξελίξεων που θα υλοποιήσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και βιώσιμης ανάπτυξης. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.

naftemporiki.gr

Advertisements